پزشکی دراسلام ، قسمت هجدهم
ساعت ۱:٢٦ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٥ دی ۱۳٩٠ : توسط : مجید

به نام خدا

 

امام رضا ( ع ) : برتری نان جو بر گندم همانند برتری ما بر دیگر مردمان است ، هیچ پیامبری نیست که برای خورنده نان جو دعا نکرده باشد و برای او برکت نخواسته باشد ، هیچ درونی نیست که جو بدان در نیامده باشد و تمام دردها از آن بیرون نرفته باشد ، آن خوراک پیامبران و غذای نیکان است ، خداوند متعال جز این نخواسته است خوراک پیامبران خویش را جو قرار دهد .

یکی از بهترین کارکردهای جو و نون جو که الان انواع و اقسامش تو نون فانتزی پزی ها موجوده برطرف کردن یبوست هستش هرچند زیاد خوردنش هم اسهال می آره  منتها هرچقدر سبوس جو کامل تر و کمتر تصفیه بشه خاصیت ضد یبوستش هم بیشتر می شه، جو تداخل آنچنانی با کلسیم نداره و مانع جذبش نمی شه .

جو سرشار از ویتامین های گروه B هستش که تو آرامش اعصاب ، جلوگیری از سفیدشدن زودرس مو ، کمک به سوخت و ساز بدن و تولید میکروب های مفید در دستگاه گوارش نقش ارزنده ای رو ایفا می کنه .

جو علاوه بر سبوس خوبی که داره منبع خوبی از کروم هم هستش و این می تونه یه خبر خوب برای مرض قندی ها باشه و براشون جو و نون جو خیلی می تونه مفید واقع بشه ، می شه ساندویچ های مرض قندی ها ، چربی بالاها!!  و یبوستی ها !!! رو با نون جو درست کرد و بهشون داد .

کسایی که چربی بالا دارند هم جزو مشتری های پر و پاقرص نون جو باید باشند ، چون خیلی تو کاهش چربی شون تاثیر داره .

 به این قسمت خوب توجه کنید که تحقیقات در این زمینه چی می گه :

 

" در آزمایشی خوراندن جو به خوک موجب شده که کلسترول خون خوک تا 18 در صد پایین بیاید و بدن تردید، جو در کاهش کلسترول خون انسان نیز مؤثر است. تحقیقات دکتر روزماری نیومن استاد دانشگاه موتانا که بر روی عده ای از مردان داوطلب انجام شد، نشان داد که خوردن جو به صورت نان، دانه پخت و کیک کلسترول خون آنها را به میزان محسوسی پایین آورده است.


این گروه پس از6 هفته هر روز سه بار با غذای خود از خوراکی های جو استفاده کرده اند و پس از 6 هفته کلسترول خون آنها 15 در صد کاهش یافته است.آزمایشها نشان می دهد هر چقدر کلسترول خون بیشتر باشد، تأثیر رژیم جو در کاهش آن بیشتر است
در آزمایش فوق گروه دیگری که طی همان مدت 6 هفته از آرد گندم یا سبوس گندم به جای جو استفاده کرده بودند، هیچ کاهشی را در کلسترول خون نشان ندادند.


به نظر دکتر نیومن خاصیت کاهش کلسترول در خون، حداقل قسمتی مدیون وجود مواد بتاگلوکان محلول در آن است. مواد بتوگلوکان الیاف صمغی هستند که به خصوص در جو و یولاف(جو دو سر) به صورت قابل حل در آب حل می شود. این مواد نه فقط در پوسته نازک خارجی بلکه در داخل مغز دانه جو نیز وجود دارد.


دکتر نیومن در حال حاضر با همکاری گروهی از دانشمندان سوئدی دست اندر کار اجرای تحقیقاتی هستند که معلوم کند کدام واریته جو از این نظر بهترین هستند یعنی کلسترول خون را بیشتر کاهش می دهند.


آزمایش هایی که در دانشکده پزشکی دانشگاه ویسکانسن شده نیز نشان می دهد که کپسول های حاوی روغن جو که محتوی عواملی برای کاهش قابلیت کلسترول سازی کبد هستند، به اشخاصی که پس از انفارکتوس عمل جراحی قلب کرده اند داده شده، موجب کاهش کلسترول خون آنها در حدود18ـ 9 در صد شده است.  "

می گن جو خاصیت ضد سرطانی هم داره ، داخل جو مواد شیمیایی بنام مهارکننده های پروتئاز هستند که عوامل موجب سرطان رو سرکوب می کنند .

مالتی که تو جو وجود داره علاوه اون خواص ویتامینی و تغذیه ای کمک کننده خوبی برای هضم غذا بخصوص غذاهای نشاسته ای هم محسوب می شه .

جالب اینجاست که بقراط پدر علم پزشکی غرب، جو رو به عنوان یکی از راه‏ های موثر در درمان بیماری‏ های حاد به کار می ‏برده. بنابراین به نظر می ‏رسه که انتخاب جو در بین غلات انتخاب درستی است. دم‏ کرده‏های جو هنوز به نام "چای هیپوکرات" معروف هستند .

جو خاصیت ضد التهابی هم داره ، تو خانم هاجو ماده محرک برای تولید شیر تو دوران شیردهی  هستش .  تو بقیه هم جو باعث تعادل هورمون ‏های طبیعی بدن و تولید استروژن می‏ شه که رشد سالم  پس @ تان را به همراه داره . جو برای لاغری هم خیلی مفیده .

فقط باید در مصرف جو و نان جو افراط نکرد ، بخصوص کسایی که سرد مزاج هستند باید جو رو با شکر بخورن .