روی و سیستم ایمنی بدن
ساعت ٥:٢٧ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱٤ بهمن ۱۳٩۳ : توسط : مجید

به نام خدا 

در پشت جناغ سینه ما  غده ای بنام تیموس وجود داره ، وظیفه این غده در سالهای اولیه زندگی اینه که هورمونی بنام تیمولین یا تیموزین ترشح کنه که با اثر روی گلبولهای سفید خاصی بنام لنفوسیت های تی ( T ) باعث تقویت و افزایش تولید اونها در بدن و در نهایت افزایش ایمنی ما نسبت به عفونتها بشه . 

با گذشت زمان و افزایش سن تیموس که کوچک می شه تولید این هورمون تقویت کننده هم رو به کاهش می گذاره اما اگه در رژیم غذایی روی به حد کافی مصرف بشه باعث می شه تیموس دوباره جون بگیره و هورمون تقویت کننده اش رو دوباره تولید کنه که در نهایت اون هورمون تقویت کننده هم باعث افزایش تولید لنفوسیت های T شده و سیستم ایمنی در برابر عفونتها مثل سرماخوردگی سری بلند می کنه و حداقل باعث کاهش شدت و مدت عفونت ها می شه . 

بدن ما بالغین حدود 10 تا 15 میلی گرم روی در روز نیاز داره که می شه اون رو از غذاهای روزانه یا مکمل های حاوی روی تامین کرد . 

در بین غذاها گوشت ها بهترین منبع تامین روی هستند ، غذاهای دریایی ، تخم مرغ و شیر و لبنیات ، حبوبات مثل لوبیا و عدس و مغزها ( گردو ، فندق ، بادام زمینی و بادام و تخمه کدو ) هم منابع روی هستند اما همون گوشتها از همه بهتر هستند ، هر چقدر زمان پخت مواد غذایی طولانی بشه روی موجود در اونها کاهش پیدا می کنه . 

در مورد شربت یا کپسولها ومولتی ویتامین های حاوی روی هم بسته به شرایط شخص مثل سن و نوع تغذیه و ... باید اختصاصی تصمیم گیری بشه و یه نظر کلی نمی شه داد.