پزشکی در اسلام - قسمت بیست و پنجم
ساعت ۱:٠٦ ‎ق.ظ روز جمعه ۸ فروردین ۱۳٩۳ : توسط : مجید

به نام خدا 

امام صادق ( ع ) : سنجدگوشتش گوشت را می رویاند ، هسته اش استخوان را رشد می دهد ، پوستش پوست را می پرورد و ... . 

در سنجد 17 نوع اسید آمینه قرار دارد که پیش نیاز برای ساخت پروتئین در بدن می باشد ، سنجد دارای 7 نوع چربی هم هست که برخی از آنها در سلامت پوست و مو تاثیر گذار هستند . گفته می شه سنجد پخته شده در روغن زیتون برای درد مفاصل و سلامت پوست و مو مفیده . 

در تحقیقات اخیر هم ثابت شده پودر سنجد  برای درمان آرتروز و التهاب مفاصل مفید می باشد . 

تعدادی سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت وهسته آن  بوسیله آسیاب برقی بصورت پودر در بیاورید.یک قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان شیر تازه  پاستوریزه بریزید و بوسله یک قاشق غذا خوری عسل آنرا شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید. این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد موثر است ، به نظرم برای صبحانه بخصوص برای افرادی که استخوان های ضعیفی دارند ترکیب مفیدی باشه ، سنجد منبع غنی از کلسیم هم معرفی شده . 

پژوهشگران به سودمندی استفاده از عصاره ی سنجد برای درمان آرتروز پی بردند. چند تن از پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی بقیه الله ، شهید بهشتی و تهران، تأثیر قرص عصاره سنجد و استامینوفن را در کاهش درد 120 بیمار مبتلا به آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید بررسی کردند.

بیماران به مدت 7 هفته با قرص های عصاره سنجد و استامینوفن تحت درمان قرار گرفتند. بر پایه این بررسی که مشروح آن در مجله پزشکی کوثر منتشر شد، برای کاهش درد ناشی از آرتروز، استفاده از عصاره ی گیاهی سنجد موثرتر ازاستامینوفن است.

البته نباید در مصرف سنجد هم زیاده روی کرد و حداکثر ده عدد سنجد در روز کافیه .